Csokoldádé gyártás
Szektor:
Élelmiszeripar
Bevezetés / Projekt:
A csokoládé tárolási és szállítási hőmérséklete rendkívül fontos, mivel a csokoládé könnyen károsodhat – mind megjelenését, mind ízét tekintve. A magas hőmérséklet hatására a zsírtartalom elválhat, és újrahűléskor fehéres/szürkés elszíneződés jelenhet meg a felületén.
Cél:
Egy jelentős csokoládé- és cukrászipari termékeket gyártó vállalatnak szüksége volt egy módszerre annak ellenőrzésére, hogy az áruk nem voltak-e kitéve az olvadáspont közeli hőmérsékletnek. Ha igen, a csokoládé zsírtartalma szétválik, majd újrahűléskor visszaszilárdul, ami esztétikai és minőségi problémákhoz vezet.
Megoldás:
A vállalat egy testreszabott 6 Level Mini Range 1 hőmérsékletjelzőt használ, amellyel a csokoládéalapú termékeket szállító raklapok hőmérsékletét követik a raktárban. Minden raklapra felhelyeznek egy ilyen jelzőt, amely megmutatja, ha a termék 29 °C fölé melegedett. Ez az eljárás biztosítja, hogy a raklap megfelelően volt tárolva és kezelve a gyártástól egészen a kiszállításig. A hőmérséklet-ellenőrzés garanciát nyújt arra, hogy az áru kiváló állapotban érkezik meg a rendeltetési helyére.